Alle collectiesProbleemoplossing en advies voor deuropenersFoutmeldingen
Problemen oplossen met de "MOTOR POWER ERR" fout
Problemen oplossen met de "MOTOR POWER ERR" fout

Leer meer over het bericht Motor Power Err en hoe u het probleem of de problemen die dit veroorzaken, kunt oplossen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het volgende bericht kan op het scherm verschijnen: "MOTOR POWER ERR / Kalibreer deur"

Deze foutmelding wordt vaak veroorzaakt door een probleem met de batterijen of met de deur zelf. Lees verder om te leren wat het probleem kan veroorzaken en hoe je het kunt oplossen.

Stroomproblemen

Navigeer naar "Overige Instell." en vervolgens naar de pagina waarop de modelnaam en "Battery OK" worden weergegeven en controleer de getoonde spanning. De pagina ziet er ongeveer zo uit:

Premium 5.05

Batterij OK: 5.74V

Het voltage moet altijd hoger zijn dan 5v om zowel de motor als het apparaat zelf voldoende van stroom te voorzien. Als het voltage lager is dan 5,3 V, probeer dan een nieuwe set van 4 batterijen.

Problemen met de deur

Controleer of de deur niet klemt of te strak zit. Houten deuren en rails kunnen uitzetten en kromtrekken door veranderende weersomstandigheden, wat wrijving/weerstand kan veroorzaken wanneer het apparaat de deur probeert te openen of te sluiten. Elke weerstand kan een deurfout veroorzaken.

Opmerking: In de winter kan je deur 's ochtends vastvriezen in de rails. Om dit tegen te gaan, raden we aan om de rails in te smeren met vaseline om te voorkomen dat daar ijs bevriest.

Verward koord

Controleer of het koord niet verstrikt zit rond de motoras of iets anders in het apparaat. Als het koord verstrikt is, raadpleeg dan ons artikel over een verstrikt koord repareren.

Heb je meer hulp nodig? Klik op de launcher in de rechterbenedenhoek om een gesprek te beginnen met de klantenservice.