Hulp voor lichtsensor

Leer wat je kunt doen als je lichtsensor niet werkt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Opmerking: Standard en S5-modellen worden niet geleverd met ingeschakelde lichtsensor. Dit kan worden ontgrendeld met een eenmalige betaling. Neem contact op met de klantenservice en laat ze weten waar je je bevindt, zodat ze je een prijsopgave voor deze kosten kunnen geven.

Hoe kun je controleren of je lichtsensor werkt?

Je kunt je open- en sluitwaarden controleren op de pagina LUX-instelling. Je kunt hier ook een meting doen om te bepalen of er een fout is met de sensor.

We raden aan de Open-waarde in te stellen ergens tussen 200 en 240 en de Sluit-waarde in te stellen op 80. Elke sensor kan echter anders zijn en anders beïnvloed worden door de omgeving. Elke sensor kan echter anders zijn en anders beïnvloed worden door de omgeving, dus het kan nuttig zijn om 's ochtends en 's avonds een meting te doen rond de tijd dat je wilt dat de sensor opent en sluit.

Volg deze instructies om een meting uit te voeren:

1. Navigeer naar "LUX Aanpassing".

2. Je ziet een kleine pijl die wijst naar het woord "Open"

3. Druk twee keer op de omlaag-knop. Je ziet een pijl die wijst naar het woord "Lees"

4. Druk eenmaal op de menuknop. Je ziet een getal in plaats van het woord "Lees"

5. Noteer dit getal. Onthoud: hoe helderder het buiten is, hoe hoger het getal moet zijn.

Als je overdag bij felle zon een getal tussen 0-80 ziet, neem dan contact op met de klantenservice voor assistentie.

Wat als je waarden omgekeerd zijn en 's nachts hoog zijn en overdag laag?

Er zijn twee verschillende soorten lichtsensoren die de ChickenGuard kan gebruiken; LDR en Photo Diode. De meeste apparaten hebben een LDR type sensor, en als het apparaat is ingesteld op het Diode type, zal dit leiden tot omgekeerde metingen.

U kunt het apparaat weer op de juiste lichtsensor instellen door deze instructies te volgen:

1. Druk eenmaal op de menuknop om het scherm te wekken

2. Houd de menuknop meer dan 5 seconden ingedrukt tot "VERDER?" op het scherm verschijnt

3. selecteer "Ja"

4. Scroll omhoog of omlaag naar "Light Sense Type" en druk op de menuknop om deze pagina te selecteren

5. Kies "LDR" met de omhoog-knop

6. Scroll omhoog naar "Exit" en druk op de menuknop om deze pagina te selecteren

7. Navigeer weer in het normale menu naar "LUX Aanpassing" en voer een meting uit. Als de meting nu een waarde laat zien tussen 180 en 260 bij daglicht, dan werkt de sensor correct.

Wat als de lichtsensor wel werkt, maar je deur niet open of dicht gaat wanneer dat zou moeten?

Als je al hebt gecontroleerd of de lichtsensor werkt zoals het hoort aan de hand van de bovenstaande stappen, maar de deur gaat nog steeds niet open en/of dicht wanneer het hoort, controleer dan of zowel je "Instel Openen" als je "Instel Sluittijd" zijn ingesteld op "Sensor".

Het is ook de moeite waard om te controleren of er niet iets anders is dat problemen veroorzaakt wanneer de deur open of dicht zou moeten gaan; bijvoorbeeld een probleem met de deur of de motor.

Wat kun je doen als je Open waarde is ingesteld op 200 maar de deur niet vroeg genoeg opengaat?

Wanneer je de Open-waarde voor je deuropener instelt, is de laagste waarde die je kunt kiezen 200. De instellingen van sommige oudere modellen kunnen worden gewijzigd om een lagere waarde in te stellen, dus als je de Open-waarde op een getal lager dan 200 moet instellen, vraag dan advies aan de klantenservice.