Alle collectiesProbleemoplossing en advies voor deuropenersVeelvoorkomende problemen oplossen
Hoe repareer je een deur die in de verkeerde richting beweegt?
Hoe repareer je een deur die in de verkeerde richting beweegt?

Lees meer over wat de oorzaak kan zijn van het omkeren van de draairichting van de motor en hoe dit kan worden verholpen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe weet je of je motor is omgekeerd?

Je hebt misschien gemerkt dat je deur opengaat wanneer hij zou moeten sluiten, of sluit wanneer hij zou moeten openen. Het kan ook zijn dat op het scherm "Deur opent" of "Openingskoppel" staat terwijl hij dichtgaat, of "Deur sluit" of "Sluitkoppel" terwijl hij opengaat.

Kortom: de richtingen voor openen en sluiten zijn omgewisseld.

Hoe kun je het probleem oplossen?

Er zijn een paar verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat je deuropener de deur in de verkeerde richting begint te bewegen. De oorzaken en oplossingen verschillen per model.

Klik op een van de uitklapbare opties hieronder voor informatie over uw toestel.

Mark-4 modellen

De twee dingen die je moet controleren om dit probleem bij mark-4 apparaten op te lossen zijn het koord en de motordraden.

De motordraden moeten altijd worden bevestigd met de zwarte draad bovenaan en de rode draad onderaan, zoals aangegeven op de printplaat.

Je moet ook controleren of het koord nog steeds in de juiste richting stroomt.

De stroomrichting van het koord kan om twee redenen veranderen:

1. het koord is volledig uitgelaten en is vanzelf weer opgewonden in de verkeerde richting

2. het koord heeft een kluwen/knoop ontwikkeld en is in de verkeerde richting gaan wikkelen

Om te leren hoe je het koord in de juiste richting kunt terugspoelen, ga je naar ons helpartikel over het repareren van een verward koord.

Mark-5 modellen

Aangezien mark-5 modellen een mechanisme hebben dat voorkomt dat het koord in de war raakt, is het meestal de motor zelf die ervoor zorgt dat de deur in de verkeerde richting beweegt.

Toch is het de moeite waard om te controleren of het koord niet in de war is geraakt.

Volg deze instructies om je motor weer in de juiste richting te laten draaien:

1. Houd de menuknop meer dan 5 seconden ingedrukt totdat "VERDER?" verschijnt.

2. Selecteer "Ja" met de omhoog-knop

3. Blader met de omlaag-knop naar "Motor Reverse" en selecteer deze optie met de menuknop

4. Selecteer "YES" met de omhoog-knop

5. Blader met de omhoog-knop naar "Exit", gebruik de middelste knop om deze optie te selecteren.

Je kunt controleren of dit het probleem heeft verholpen door naar "Overige Instell." > "Motion Control" en met de knoppen omhoog en omlaag de deur handmatig te bewegen.

Als de deur nog steeds omkeert, moet je de bovenstaande stappen opnieuw volgen, maar deze keer "NO" selecteren op de pagina "Motor Reverse".

All-in-One (alles-in-één)

Aangezien het All-in-One model geen koord heeft, kan de deur alleen in de verkeerde richting bewegen als de motor wordt omgekeerd. Dit kan gebeuren als de omkeerinstelling van de motor per ongeluk is gewijzigd of door een fout tijdens de productie.

Volg deze instructies om de deur weer in de juiste richting te laten bewegen:

1. Houd de menuknop meer dan 5 seconden ingedrukt tot "VERDER?" verschijnt

2. Selecteer "Ja" met de knop omhoog

3. Scroll naar "Motor Reverse" en gebruik de menuknop om deze optie te selecteren

4. Op "YES" of "NO" staat al een kleine ">" pijl. Gebruik de omhoog-knop of omlaag-knop om de andere optie te selecteren

5. Op het scherm moet "Exit" verschijnen; gebruik de menuknop om deze optie te selecteren.

Je kunt nu een nieuwe kalibratie proberen.