Vreemde symbolen op het LCD-scherm

Lees wat u moet doen als het scherm van uw deuropener witte blokjes of vreemde tekens weergeeft.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan verontrustend zijn om je deuropener aan te zetten en iets te zien wat je niet verwachtte. Lees hieronder of we het probleem met het LCD-scherm al hebben geïdentificeerd.

Waarom geeft het scherm een rij witte vierkantjes weer?

Het eerste dat je moet controleren als je een rij witte blokjes op je scherm ziet, is de stroombron. Als je batterijen gebruikt, probeer dan een nieuwe set van 4x AA-batterijen en kijk of het scherm dan weer normaal wordt weergegeven.
Als je een externe voedingskabel gebruikt, probeer dan de kabel een paar minuten te verwijderen om te zien of dit helpt om het scherm te resetten.

Als het resetten van de voeding de witte vierkantjes niet van je scherm verwijdert, moet je een vervangend voorpaneel bestellen bij het klantenserviceteam. Praat met het team via chat of e-mail en zorg ervoor dat je een foto van het scherm, een foto van de printplaat en een kopie van je aankoopbewijs doorgeeft.

Waarom geeft het scherm willekeurige letters en symbolen weer?

Als je verwarde letters en symbolen op je scherm ziet, betekent dit helaas dat je printplaat een fout heeft ontwikkeld. Dit wordt vaak veroorzaakt door schade aan de printplaat, maar kan soms ook het gevolg zijn van een interne fout.

Neem contact op met de klantenservice en zorg ervoor dat je een foto van het scherm, een foto van de printplaat en een kopie van je aankoopbewijs doorgeeft.