Korte batterijlevensduur

Leer wat u moet doen als de batterijen van uw deuropener te snel leeg raken.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de verwachte levensduur van de batterij?

We verwachten dat een volledige set van 4x AA-batterijen tussen de 6-9 maanden meegaat, maar het kan zijn dat ze nog langer meegaan. (Tijdens de winter is het niet ongewoon dat de levensduur van de batterijen wordt teruggebracht tot 3-6 maanden).

Hoe weet je wanneer je batterijen aan vervanging toe zijn?

Een volledige set AA-batterijen levert 6 volt stroom, en het minimum dat je deuropener nodig heeft is 5 volt.

Als de spanning van de batterijen 5 volt bereikt, zie je een continu rood lampje verschijnen. Mogelijk zie je ook een bericht op het scherm met de waarschuwing ""Battery low!" (batterij bijna leeg) en de achtergrondverlichting van je scherm kan veel zwakker zijn dan normaal.

Sommige modellen hebben meer stroom nodig om de motor te laten draaien, dus het eerste teken kan zijn dat je een "motor power err" krijgt wanneer je de deur probeert te openen, sluiten of kalibreren.

Je kunt ook altijd de resterende spanning in de batterijen controleren door naar Misc Settings te gaan, dan naar de pagina met de naam van het model op de bovenste regel en "Battery OK" op de onderste regel. Het scherm ziet er dan ongeveer zo uit:

eXtreme 5.05

Battery OK: 5.97v

Als je ooit "Power" en een percentage op het scherm ziet wanneer de deur open of dicht gaat, heeft dit niets te maken met het vermogen van de batterij. Dit percentage heeft betrekking op de hoeveelheid vermogen die de motor gebruikt om de deur te bewegen.

Waarom zou de batterij korter meegaan dan verwacht?

Als de levensduur van de batterij korter is geworden tijdens de winter, raadpleeg dan eerst ons artikel "Korte batterijlevensduur tijdens de winter", omdat dit nuttige informatie kan geven.

Als je batterijen buiten de wintermaanden snel leeg raken, zijn er een paar dingen die je kunt controleren om de levensduur te verlengen.

Het probleem oplossen...

Doorloop de onderstaande stappen om de oorzaak van het probleem te ontdekken en te leren hoe u het kunt oplossen.

1. Controleer op frequente foutmeldingen

Als je vaak foutmeldingen op het scherm ziet, kan dit een reden zijn waarom de batterijen sneller leeg raken dan verwacht.

Foutmeldingen blijven op het scherm totdat er actie wordt ondernomen om ze te verhelpen.
Stel bijvoorbeeld dat er een fout optreedt wanneer de sluitingscyclus begint en er verschijnt een foutmelding op het scherm. Als er geen actie wordt ondernomen, blijft het scherm de hele nacht branden totdat iemand de fout 's ochtends aanpakt.

Het scherm verbruikt veel batterijstroom als het langere tijd blijft branden. Dus als je vaak foutmeldingen ziet, moet je de oorzaak van deze foutmeldingen aanpakken en dit zou het probleem van de korte levensduur van de batterij moeten oplossen.

Bekijk onze verzameling artikelen over foutmeldingen oplossen.

2. Zorg ervoor dat u terugkeert naar de 'startpagina' nadat u in het menu Instellingen hebt gewerkt

Wanneer je een instelling op je apparaat wijzigt, moet je ervoor zorgen dat je de pagina verlaat en terugkeert naar het "Chickenguard.com" scherm.

Als je vastzit in een menu of instelling en je weet niet hoe je deze moet verlaten, lees dan deze voorbeelden:

• Als je in de "LUX Aanpassing" pagina bent, gebruik de omhoog of omlaag knop om de kleine cursor te verplaatsen naast het woord "Exit", druk dan op de menu knop om deze optie te selecteren.

• Als je in "Overige Instell." of het " Secret Menu" bent, gebruik dan de omhoog of omlaag knop om te scrollen tot je "Exit" ziet, druk dan op de menu knop om deze optie te selecteren.

• Als je in "Motion Control" bent, druk je gewoon op de menuknop om af te sluiten. Je moet een nieuwe kalibratie uitvoeren.

3. Controleer het type batterijen dat u gebruikt

Al onze deuropeners werken op 4x AA alkalinebatterijen. Zorg ervoor dat je ze alle vier vervangt door gloednieuwe batterijen telkens als je ze vervangt.

Zorg er ook voor dat je geen oplaadbare batterijen gebruikt, omdat deze geen consistente en betrouwbare spanning leveren. (De enige uitzondering op deze regel is als je een Solar All-in-One gebruikt waarop al 4x NiMH-batterijen zijn geïnstalleerd.)

Vermijd het gebruik van lithiumbatterijen tijdens de warmere maanden, omdat deze het apparaat kunnen overbelasten.

Lithiumbatterijen kunnen worden gebruikt om de levensduur van de batterij tijdens de wintermaanden te verlengen, maar deze moeten worden verwijderd zodra het weer warmer wordt.

Zie het artikel "Korte batterijlevensduur tijdens de winter" voor meer informatie.

4. Controleer of het scherm in de slaapstand gaat

Na 20-30 seconden van inactiviteit, moet je scherm uitschakelen en in slaapstand gaan.

Als dit niet gebeurt, en de blauwe achtergrondverlichting blijft branden op het "Chickenguard.com" scherm of zonder tekst, kan er een fout zitten in de printplaat.

Neem contact op met de klantenservice en stuur foto's van het scherm en de printplaat.

Wat als geen van de stappen voor probleemoplossing hebben geholpen?

Als je alles in de lijst met probleemoplossingen hebt gecontroleerd en de batterijduur van je deuropener nog steeds erg kort is, neem dan contact op met de klantenservice en zij zullen proberen het probleem voor je op te lossen.

Geef het team zoveel mogelijk details over het probleem en leg uit welke stappen je al hebt ondernomen. Je moet ook een aankoopbewijs overleggen om je garantie in te wisselen.