Laag percentage na vervangen batterij

Leer wat het krachtpercentage betekent wanneer je deur open of dicht gaat.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat betekent een laag percentage?

Wanneer je de deur opent, sluit of kalibreert, zie je mogelijk het woord "Power" en een percentage. Dit percentage heeft geen betrekking op de batterijen. Dit percentage heeft betrekking op de hoeveelheid vermogen die de motor gebruikt om de deur te bewegen.

Als je ergens tussen de 5-25% ziet, is dit een heel goed krachtpercentage en geeft dit aan dat je motor de deur heel gemakkelijk kan bewegen.

Als dit percentage hoger is dan 30%, is het de moeite waard om te controleren of je deur vrij kan bewegen in de rails.

Opmerking: op nieuwere modellen is het woord "Power" vervangen door "Torque" om verwarring te voorkomen.

Hoe kun je het resterende batterijvermogen controleren?

Dus, als het stroompercentage niets te maken heeft met de accu's, hoe kom je er dan achter hoeveel stroom er nog in de accu's zit?

De ChickenGuard geeft aan hoeveel stroom de batterijen leveren in de vorm van een voltage.

Volg deze instructies om het voltage van de batterijen te controleren:

1. Druk op de menuknop om het scherm te wekken

2. Druk eenmaal op de menuknop om het menu Instellingen te openen.

3. Druk 5 keer op de omlaag knop totdat u bij "Overige Instell." komt, druk op de menuknop om deze optie te selecteren

4. Druk op de omlaag-knop totdat u bij een pagina komt met op de bovenste regel de naam van het model en op de onderste regel "Battery OK"

5. Controleer het voltage op de onderste regel

Als het voltage 5.3v of lager is, plaats dan een nieuwe set van 4x AA alkaline batterijen in de ChickenGuard.

Een nieuwe set van 4x AA batterijen moet in totaal 6 volt leveren (1,5 volt per batterij).

Je apparaat geeft een waarschuwing voor lege batterijen in de vorm van een continu rood lampje wanneer de batterijen 5 volt bereiken. Als je echter een "motor power error" krijgt voordat dit rode lampje gaat branden, heeft je motor misschien eerder nieuwe batterijen nodig dan het apparaat zelf.

Opmerking: deze pagina zal altijd "Battery OK" zeggen, zolang het apparaat zelf voldoende stroom heeft. Maar het kan zijn dat de motor iets meer stroom nodig heeft om te draaien.