De betekenis van een continu rood lampje

Leer wat een constant rood lampje en/of leeg scherm betekent.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een continu brandend rood lampje aan de voorkant van uw deuropener is een waarschuwingslampje voor de batterij, wat betekent dat uw batterijen moeten worden vervangen.

Vervang alle batterijen door vier (4) gloednieuwe AA alkalinebatterijen.

Controleer ook of de batterijen in de juiste richting in het batterijvak zijn geplaatst. De negatieve kant moet altijd de veer raken.

Al onze deuropeners werken op 4x AA-batterijen. Als je maar twee batterijen kunt zien, til dan de batterijdoos uit het apparaat om bij de twee batterijen eronder te kunnen.

Als u de batterijen eenmaal hebt vervangen en het scherm wordt niet wakker, verwijder dan de batterijen opnieuw, laat het apparaat een paar minuten staan en plaats vervolgens een andere set nieuwe batterijen.

Als het scherm wel wakker wordt, maar er is geen tekst, of er is tekst die een waarschuwing geeft dat de batterijen bijna leeg zijn, dan komt er nog steeds niet genoeg stroom van de batterijen. Je moet dan een andere set gloednieuwe batterijen proberen.

Elke AA-batterij moet 1,5 volt leveren als hij nieuw is, maar soms kan een batterij al leeg zijn voordat hij uit de verpakking komt.

Je kunt het voltage van de batterijen controleren door naar "Overige Instell." te gaan en vervolgens naar de pagina met de modelnaam en "Battery OK". Dit voltage moet minstens 5,8 V zijn als alle batterijen nieuw zijn.

Hoeveel tijd heb je om de batterijen te vervangen nadat het rode lampje gaat branden?

Het waarschuwingslampje voor de batterijen gaat branden wanneer de spanning van de batterijen daalt tot 5 volt. Wanneer je het continu rode lampje op je deuropener ziet, moet je de batterijen onmiddellijk vervangen.

Het apparaat kan nog een paar uur of misschien wel een dag blijven werken, maar de batterijen moeten zo snel mogelijk worden vervangen om stroomverlies te voorkomen.

Hoe kun je de resterende batterijspanning controleren voordat het rode lampje verschijnt?

Een nieuwe set van 4x AA-batterijen zou in totaal 6 volt moeten leveren. Als je wilt controleren hoeveel stroom er nog in de batterijen zit, kun je naar de informatiepagina van het apparaat gaan in de Misc-instellingen. Volg deze aanwijzingen:

1. Druk eenmaal op de menuknop om het scherm te wekken

2. Druk eenmaal op de menuknop om het instellingenmenu te openen

3. Druk 5 keer op de knop omlaag om bij "Overige Instell." te komen en druk op de menuknop om deze optie te selecteren

4. Druk op de knop omlaag totdat je op de pagina komt die de naam van het model, het versienummer van de firmware en de accuspanning weergeeft. Het ziet er ongeveer zo uit als hieronder:

Premium 5.05

Batterij OK: 5.74V

5. Noteer de accuspanning naast "Battery OK", scroll dan met de omlaag-knop naar "Exit" en druk op de menuknop om terug te gaan naar het beginscherm.

Als je je deuropener via het lichtnet wilt voeden in plaats van via batterijen, raadpleeg dan ons artikel over externe voedingsopties.